Organisaasjes in de startblokken voor actiedag Nepal

30 apr 2015 - 15:05

Een aantal Friese organisaties en bedrijven heeft aangekondigd dat ze vrijdag meedoen aan de actiedag voor Nepal. Een aantal stichtingen die al actief zijn in Nepal, hebben hun gironummers opengesteld voor donaties. Kledngwinkel Rinsma in Gorredijk zamelt geld in voor hun atelier in Nepal, dat midden in het aardbevingsgebied ligt.

Ook individuele Friezen trekken zich het lot van de slachtoffers aan: een vrouw in Leeuwarden kookt voor vrienden en bekenden. Die kunnen voor minimaal 20 euro aanschuiven, het geld is voor het goede doel.

Omrop Fryslân is nog steeds op zoek naar Friezen die vrijdag in actie komen voor Nepal, om hen vrijdag op de actiedag te volgen. E-mails zijn welkom op redaksje@omropfryslan.nl. Bellen kan ook: 058 - 299 77 99. Ook zoekt de redactie mensen die op een of andere wijze met Nepal verbonden zijn, omdat ze er hebben gewoond of banden mee onderhouden.

Commissaris van de koning John Jorritsma steunt de landelijke actiedag voor Nepal die vrijdag wordt gehouden. De kommissaris heeft een oproep ingesproken om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving.

(advertinsje)