Friezen bezorgd over Nepal na zware aardbeving

27 apr 2015 - 14:38

Bij verschillende Friese hulporganisaties die verbonden zijn met Nepal, is grote spanning deze dagen. Het land werd zaterdag getroffen door een zware aardbeving, met een kracht van 7. 8 op de schaal van Richter. Tot nu toe zijn zo'n 3.700 doden geteld. Het is lastig om contact te krijgen met het land.

Ook het bestuur van de Friese stichting Nepal Pariwar van Ben en Corrie van der Meer heeft geen idee hoe het is met hun mensen en projecten in Nepal. De familie uit Jelsum raakten 15 jaar geleden in de ban van Nepal, na een vakantie.

Met een groepje Friezen richtten ze de hulporganisatie Nepal Pariwar op. Ze bouwen scholen en wc's, zorgen voor onderwijs aan ruim 50 kinderen en geven onderdak en les aan een groep blinde Nepalezen. Die scholen en projecten zijn op 150 kilometer van de hoofdstad Kathmandu en op maar 80 kilometer van het episch centrum van de aardbeving.

Nog maar weken geleden waren Ben en Corrie zelf nog in Nepal om het 15-jarig bestaan van hun stichting te vieren. De komende dagen hopen Ben en Corrie meer te weten te komen van de situatie in Nepal. Vaststaat dat ze door willen met hun werk, ook als er schade is.

Trefwoorden: 
aardbeving Nepal Nepal Pariwar
(advertinsje)