Faillissementsverslag Pasana gepubliceerd

17 apr 2015 - 15:20

De schuldeisers van de failliete Pasana Zorggroep - met daarin ook ziekenhuis De Sionsberg - krijgen op z'n meest tussen de 10 en 30% van hun geld weer terug. Dat is de inschatting van curator Hans Silvius. De curatoren hebben vrijdagochtend het faillissementsverslag gepubliceerd. De curatoren zijn nog aan het rekenen, maar het is nu al zeker dat de schuldeisers maar een deel van hun geld terug krijgen.

Er is bij de failliete zorggroep nog een pot geld met zo'n 30 miljoen euro inhoud. Banken, de belastingdienst en het UWV krijgen in eerste instantie uitbetaald. Van het geld wat daarna nog overblijft moeten de andere schuldeisers worden betaald.

De grootste schuldeiser is ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. De Pasana Zorggroep heeft een schuld van 14,8 miljoen bij Nij Smellinghe. Van dat geld komt op z'n meest een paar miljoen weer terug. Bestuurder Norbert Hoefsmid van Nij Smellinghe vindt dit vervelend, maar zegt dat het Drachtster ziekenhuis dat verlies wel opvangen kan.

In het gepubliceerde faillissementsverslag kom de 'schuldvraag' van het faillissement van Pasana nog niet aan bod. De curatoren zullen later dit jaar nog nagaan of het voormalige Pasanabestuur ook iets te verwijten valt.

Het tweede faillissementsverslag van Zorggroep #Pasana #Sionsberg is gepubliceerd op de website @dehaanlaw http://t.co/eVsjkKlCtI

— De Haan Insolventie (@dehaaninsol) 16 april 2015

(advertinsje)