Werk aan spoortunnel Wolvega in volle gang

11 apr 2015 - 12:41

In Wolvega wordt dit weekeinde hard gewerkt aan de nieuwe spoortunnel. Zaterdagnacht wordt spoorovergang Om de Noord vervangen door een tunnel. Die tunnel wordt om middernacht geplaatst. Daarvoor wordt nog veel werk verzet. Het spoor wordt tijdelijk verwijderd en er wordt een damwand geslagen. Het werk in Wolvega kan door het publiek vanaf een tribune gevolgd worden.

Het werk aan het spoor bij Wolvega ligt op schema. De damwanden worden in de grond getrild en er wordt een helling gegraven, zodat de tunnel in in het gat kan worden gereden.

Dat gebeurt in de nacht van zaterdag op zondag tussen 00.00 en 02.00 uur. Het werk wordt gevolgd door tientallen toeschouwers op een tribune, die speciaal voor deze operatie is geplaatst. Als alles goed gaat, rijden maandagochtend de treinen weer. Projectlieder Sander van Rijn van ProRail houdt nog wel een slag om de arm, want er zijn nog enkele onzekere factoren. Zo kan de grond onder de rails te hard of te zacht zijn en er kan ook nog een machine kapot gaan.

Trefwoorden: 
Wolvega spoortunnel
(advertinsje)
(advertinsje)