De Rouwe: CDA, VVD, SP, FNP 'heel goede combinatie'

03 apr 2015 - 15:14

Het nieuwe college van gedeputeerde staten van Fryslân bestaat hoogstwaarschijnlijk uit CDA, VVD, SP en FNP. Informateur Geart Benedictus maakte vrijdag zijn advies openbaar om met die vier partijen het nieuwe college van gedeputeerde staten te vormen. Benedictus heeft er veel vertrouwen in dat die vier partijen er metelkaar wel uit zullen komen.

Als dat zo is valt de PvdA, de op-één-na grootste partij van Fryslân, buiten de boot. Volgens Benedictus bleek bij de informatie dat er 'veel ergernis' bestaat tussen PvdA en CDA.

Benedictus vroeg CDA en PvdA daarom om met een gemeenschappelijk advies te komen voor de formatie. Toen de twee grootste partijen daar niet uitkwamen, kwamen andere combinaties van partijen in beeld. CDA-lijsttrekker Sander de Rouwe onderstreepte vrijdag de conclusies van informateur Benedictus. De Rouwe noemde de combinatie CDA, VVD, SP en FNP vrijdag 'een hele goeie'. Volgens informateur Benedictus straalt de nieuwe combinatie zelfs 'elan' uit.

Provinciale staten zullen volgende week dinsdagavond het informatieverslag van informateur Benedictus bespreken op een openbare vergadering. Na het weekeinde begint de formatie van het nieuwe college. Wie dat proces gaat leiden, is vrijdag nog niet bekend gemaakt.

(advertinsje)
(advertinsje)