Storm hindert verkeer en zorgt voor schade

31 mrt 2015 - 14:56

De storm zorgt nog steeds voor problemen. Zo rijden er geen treinen tussen Leeuwarden en Heerenveen door een kapotte bovenleiding. Vanwege de harde wind is het lastig om dat te verhelpen. De verwachting is dat het oponthoud tot vanavond zal duren.

De bruggen van de provincie worden niet bediend. Dat geldt ook voor bruggen die van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn. De brandweer krijgt tientallen meldingen, vooral van omgewaaide bomen. Dit zorgt voor veel schade.

Bij appartementen boven de Mediamarkt in Drachten zijn dakplaten los gewaaid. De brandweer is aanwezig om de situatie onder controle te krijgen. Het parkeerplaats is afgezet voor het verkeer.

Wetterskip Fryslân sluit dinsdagmiddag om vijf uur de coupure in Harlingen. De Tjerk Hiddessluizen en de zeegemalen bij Roptazijl en Zwarte Haan gaan ook dicht.

Rijkswaterstaat raadt chauffeurs van lege vrachtwagens en vrachtauto’s met een lichte lading niet de weg op te gaan. Er zijn de hele dag al problemen met vrachtwagens die omwaaien
By apparteminten boppe de Mediamarkt yn Drachten binne platen loswaaid. De brânwacht is dêrhinne om de situaasje ûnder kontrole te krijen. It parkearplak is ôfset.

Wetterskip Fryslân slút tiisdeitemiddei om fiif oere de kearmuorre by Harns. De Tsjerk Hiddesslûzen en de seegemalen bij Roptasyl en Swarte Haan gean ek ticht.

Rykswettersteat riedt sjauffeurs fan lege frachtweinen en frachtauto's mei net sa'n swiere fracht driuwend oan om net de dyk op te gean. Der binne de hiele dei al problemen mei frachtauto's dy't omwaaie.

Trefwoorden: 
storm verkeer schade
(advertinsje)