"Aansprakelijkheid moet bij gemeente bljven"

29 mrt 2015 - 17:23

De aansprakelijkheid voor ongelukken met sportvoorzieningen en speeltoestellen bij sportclubs moet bij de gemeente blijven. Dat vinden sportclubs in de gemeente Achtkarspelen.

Wethouder Martin van der Veen wil de aansprakelijkheid overdragen van de gemeente naar de sportclubs zelf. Dan gaat het over ongelukken met voorzieningen zoals dug-outs en kleine speeltoestellen. De kleine sportverenigingen willen de aansprakelijkheid niet, want dat zou een veel te groot risico zijn, zegt voorzitter Ed van der Meulen van korfbalvereniging Boelenslaan. Als de overdracht doorgaat, moeten speeltoestellen mogelijk worden verwijderd

De kwestie van de aansprakelijkheid staat op de agenda in de gemeente Achtkarspelen na een tragisch ongeluk met een dug-out op een voetbalveld in Twijzel. Die stortte in maart vorig jaar in tijdens een schoolsportdag. Daarbij kwam een 10-jarig meisje om het leven en raakten andere kinderen gewond.

De gemeenteraad van Achtkarspelen moet nog wel een besluit nemen over de mogelijke overdracht van de aansprakelijkheid van gemeente naar sportclubs.

(advertinsje)