Lichten uit in Fryslân voor Earth Hour

29 mrt 2015 - 16:00

In Fryslân waren zaterdagavond om half negen op tal van plekken de lichten een uur lang uit in verband met Earth Hour. Ziekenhuis MCL in Leeuwarden doofde het markante lichtkeunstwerk. Dat bestaat uit een aantal lichtbakken die in steeds wisselende kleuren de muren van het hospitaal beschijnen, niet ver van de zuidelijke rondweg Aldlânsdyk.

Over de hele wereld gingen zaterdag de lichten uit in het kader van Earth Hour. Daarmee wordt de aandacht gevestigd op de kwestbaarheid van de aarde en de gevolgen die klimaatveranderingen met zich meebrengen. Om half tien ging de verlichting weer aan.

In het dorp Oudega in de gemeente Smallingerland was Earth Hour onderdeel van de officiële ingebruikname van een gedichtenpad. Oudega is het eerste dorp dat meedoet aan een project van architecte Nynke Rixt Jukema dat de titel Feel the Night draagt. Het project is bedoeld als ode aan de 'pracht van de nacht'. Een medewerker van het energiebedrijf was in het dorp aanwezig om met een druk op de knop de openbare verlichting uit te schakelen.

(advertinsje)