Hotelkamer in Leeuwarder boomhut

27 mrt 2015 - 15:20

Wie in Leeuwarden overnachten wil, kan voortaan ook terecht in een boomhut. De eerste boomhut is vrijdagmorgen aan de Zuidergrachtswal in de bomen geplaatst. De boomhut is gemaakt in Dokkum en is net wat groter dan een doorsnee boomhut: 4,5 meter breed, 6 meter lang en zo’n 3,5 meter hoog.

De hut van 3,5 ton is gemaakt door het bedrijf Technotrain. Het is specialistisch werk, waar ze speciale dakpannen voor gemaakt hebben. Ook moest het bedrijf rekening houden met het verover. De boomhut in Leeuwarden is bedoeld als blikvanger.

Het bedrijf hoopt dat mensen zo nieuwsgierig worden, dat zij ook besluiten om met een groepje mensen een boomhut gaat aanschaffen. Het is nog niet bekend wanneer de eerste hotelgasten er zullen gaan slapen. De kans is aanwezig dat de bedenker van de boomhut, dhr. Hoekstra, na jaren van dromen en voorbereiding, de boomhut eerst zelf een nacht gaat uitproberen.It bedriuw hopet dat minsken sa nijsgjirrich wurde, dat se beslute om mei in groepke ek hutten oan te skaffen. It is noch net bekend wannear't de earste hotelgasten der yn sliepe sille. It falt net út te sluten dat betinker Hoekstra, nei jierren fan dreamen en tarieding, de beamhutte earst sels in nacht úttest.

Trefwoorden: 
Leeuwarden hotel Boomhut
(advertinsje)