Techniekdag om meer technisch personeel te vinden

26 mrt 2015 - 17:28

De vraag naar technisch personeel zal de komende jaren verder groeien. Maar op dit moment is het voor bedrijven in Noordoost Friesland moeilijk om technisch personeel te vinden. Om het imago van het vak wat op te krikken, was er vandaag een techniekdag in Tytsjerksteradiel.

Honderden kinderen zetten vandaag een helm op en gingen de fabriek in. Twintig technische bedrijven nodigden de leerlingen uit. Want ze zitten allemaal met hetzelfde probleem: personeel met papieren is moeilijk te vinden.

Ondernemers, scholen en de gemeente werken samen om het beeld dat de leerlingen van het werk in de techniek hebben te verbeteren. Door leerlingen kennis te laten maken met het vak willen bedrijven laten zien wat het werk daadwerkelijk inhoudt.

In de gemeente Dantumadiel bestaat het programma al vier jaar. De eerste resultaten zijn positief. Een paar jaar geleden ging nog maar 30 procent van de leerlingen voor de studierichting natuur en techniek. Op dit moment kiest de helft van de schoolkinderen voor dat profiel.

(advertinsje)