Aalberts: "Balk krijgt hoe dan ook een AZC voor 500 mensen"

25 mrt 2015 - 09:56

Er komt hoe dan ook een asielzoekerscentrum voor 500 mensen in Balk op de plek die de gemeente De Fryske Marren heeft aangewezen. Het gaat hier om een stuk weiland tegenover de straten Talud en de Wikelerdijk. Dit heeft de burgemeester Arie Aalberts dinsdagavond bekend gemaakt tijdens de besloten bijeenkomst voor de omwonenden.

Ruim zestig bewoners kwamen naar de informatieavond in De Treemter. De mensen maken zich grote zorgen over de veiligheid en over de waarde van hun woningen nu er een AZC in het dorp komt. Verder zijn de inwoners bang om hun uitzicht kwijt te raken.

Burgemeester Arie Aalberts begrijpt de onrust van de bevolking, maar over de locatie kan niet meer gediscussieerd worden, zegt hij. Hij heeft de mensen gevraagd om mee te denken over hoe het gebouw eruit moet zien. Op deze manier hoopt Aalberts een groter draagvlak te krijgen. Boargemaster Aalberts begrypt de ûnrêst by de befolking, mar de lokaasje stiet net mear ter diskusje, stelt hy. Hy hat de minsken frege om mei te tinken oer hoe't it gebou derút sjen moat. Op dy wize hopet Aalberts in grutter draachflak te krijen.

(advertinsje)