Moeizame VVD-campagne na opstappen minister Opstelten

10 mrt 2015 - 15:05

VVD Fryslân is dinsdag op campagne in Heerenveen. Het lijkt een dag als alle andere, maar de Friese liberalen gaan wel met een heel ander gevoel de straat op. Volgens Klaas Kielstra, lijsttrekker van de VVD in Fryslân, kon de timing van het opstappen van minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven niet slechter.

Opstelten en Teeven maakten dinsdagavond hun aftreden bekend. Eerder duikte er bewijs op van de deal die jaren geleden werd gesloten met drugscrimineel Cees H. It ging om een bedrag dat hoger was dan de minister zei.

Opstelten heeft daarmee de Tweede Kamer verkeerd geïnformeerd en kon ook volgens hemself niet langer als minister aanblijven. Staatssecretaris Teeven, die de deal destijds sloot, stapte tegelijk met Opstelten op. De Friese liberalen proberen hun campagne vol goede moed door te zetten door te hamerjen op de eigen Friese standpunten en het werk van de partij in de staten. Het opstappen van de minister en de staatssecretaris komt Friese VVD wel erg slecht uit, want volgende week woensdag zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten.

(advertinsje)