Financiële waarschuwing KH 2018 van burgemeester Aboutaleb

03 mrt 2015 - 08:56

Begin met een basisprogramma dat je met publiek geld kunt uitvoeren. Alles wat je daarna met sponsorgeld kunt betalen, is extra. Dat is één van de lessen van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam voor Leeuwarden als Culturele Hoofdstad 2018. Rotterdam was yn 2001 culturele hoofdstad van Europa.

Toen viel de bereidheid van bedrijven om te sponsoren erg tegen. Aboutaleb waarschuwde daar maandagavond voor in Leeuwarden op een bijeenkomst naar het model van College Tour. De avond werd georganiseerd door de PvdA en hogeschool NHL.

Burgemeester Aboutaleb was vorige week nog in Washington om te praten over de aanpak van radicaliserende moslims. Volgens hem is dat niet alleen een probleem van de grote stad, ook op het platteland moeten de maatschappij waakzaam zijn, vindt Aboutaleb. Dat hebben de aanslagen in Parijs wel aangetoond, vindt de burgemeester van Rotterdam. Maar ook het feit dat twee families uit het dorp Huizen naar Syrië wilden reizen, zegt dat dit soort zaken niet alleen in grote steden spelen.

(advertinsje)