Henk de Jong maakt excuses over opmerking vrouwenvoetbal

22 feb 2015 - 13:07

Cambuurtrainer Henk de Jong heeft zondag bij het programma De Tafel van Kees bij FOX Sports zijn excuses aangeboden aan het vrouwenvoetbal. Hij maakte vrijdagavond bij de NOS een opmerking naar de verloren wedstrijd van Cambuur tegen NAC, dat dit voetbal Cambuur onwaardig was. Hij zei dat op deze manier de spelers beter een stuk uit de broek konden knippen, zodat ze rokjes aan hebben en 'dan hebben we damesvoetbal'. Deze opmerking schoot Vera Pauw, oud-bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal, in het verkeerde keelgat.

"Beste Henk de Jong, gebruik in het vervolg een andere vergelijking om het falen van je team te duiden!'', schrijft Pauw op Twitter. "Heeft hij wel door hoe hij hiermee meisjes wegzet? Hij zou zijn positie en verantwoordelijkheid moeten kennen!"

Henk de Jong zei zondag: "Vera Pauw heeft groot gelijk. Ik bied alle vrouwenvoetballers in Nederland mijn excuses aan. Ik heb gezegd dat vrouwen voetballen in een rokje, dat bestaat niet." De Jong zei dat hij niets negatiefs over vrouwenvoetbal bedoelde met zijn opmerking. Hij hoopte zijn spelers te prikkelen. "Ik ben ook gewoon supporter van het Nederlands vrouwenelftal en heb Sherida Spitse nog getraind. Ik ben juist stapelgek met vrouwen. Maar het is 100 procent terecht dat Vera en andere vrouwen even kwaad op me waren."

Intussen hebbn Vera Pauw en Henk de Jong met elkaar gebeld. Volgens Pauw was het een 'fantastisch en positief' gesprek. Ze heeft de excuses geaccepteerd.

Ik heb #HenkdeJong vanuit Zuid-Afrika gebeld. Fantastisch en zeer positief gesprek! Natuurlijk ook excuus aanvaard. #dtvk

— Vera Pauw (@verapauw) 22 februari 2015

Bekijk hier de video van de NOS van vrijdag.

(advertinsje)