Massaal 'nee' tegen gaswinning op info-avond Terschelling

18 feb 2015 - 05:58

De informatie-avond van de gemeente Terschelling over de plannen voor gaswinning op en bij het eiland heeft dinsdag meer mensen getrokken als dat er plek was. Zo'n 120 mensen konden de zaal bij Midsland niet in, omdat er al 300 belangstellenden zaten. Daarom wordt er woensdagavond een extra bijeenkomst georganiseerd.

Vertegenwoordiger Joost den Dulk van Tulip Oil werd bij de bijeenkomst massaal duidelijk gemaakt dat de eilanders geen gaswinning willen. Het bedrijf legt hem er nog niet bij neer en gaat door met het houden van bewonersavonden.

Wel moeten nog heel wat zaken onderzocht worden. Wel is al duidelijk dat het zware materiaal dat nodig is om op het land te boren alleen over de Noordzee aan te voeren is.

De gemeenteraad van Terschelling komt nog deze maand bij elkaar om te bepalen wat het vindt van de gasboring. De politiek zal zich daarbij naar verwachting tegen de plannen uitspreken. Of dat ook invloed zal zijn op het uiteindelijke besluit, is nog maar de vraag: niet de Terschellinger politiek, maar het Rijk neemt een definitief besluit over het boren naar gas op Terschelling.

(advertinsje)