FNV Bouw informeert bouwvakkers Centrale As en aquaduct

16 feb 2015 - 11:46

Vakbond FNV Bouw overlegt maandag met medewerkers van de Centrale As en het aquaduct bij het Drachtsterplein over mogelijke onderbetaling van buitenlandse medewerkers. Het FNV vindt het belangrijk dat mensen die hetzelfde werk doen ook hetzelfde uitbetaald moeten krijgen en heeft daar een petitie over opgesteld. Medewerkers kunnen die petitie ondertekenen.

Tijdens de koffiepauze worden bij De Falom medewerkers van de Centrale As geïnformeerd. In de lunchpauze gaat de FNV langs bij het aquaduct bij de Drachtsterbrug in Leeuwarden. Het FNV overlegt maandag ook met gedeputeerde Poepjes. De provincie heeft als opdrachtgever van de Centrale As en het aquaduct, een belangrijke rol in het aanpakken en voorkomen van onderbetaling, aldus de vakbond.

Gedeputeerde Poepjes kondigde twee weken geleden 'een diepgaand onderzoek' aan naar mogelijke onderbetaling van buitenlandse werknemers. Het zou dan met name gaan om buitenlandse werknemers die via uitzendbureaus worden ingehuurd. Aannemer Heijmans ontkent dat er sprake zou zijn van onderbetaling. Volgens de aannnemer wordt van alle zakelijke partners geëist dat zij zich aan de cao houden.

Trefwoorden: 
Centrale As FNV Bouw
(advertinsje)