'Racende' politie op N361 zorgt voor boze reacties

12 feb 2015 - 12:54

Drie politieauto's hebben woensdag voor veel ophef gezorgd op de sociale media. De auto's reden veel te hard op de N361 tussen Dokkum en Lauwersoog, haalden elkaar in waar dat niet mocht en reden over een doorgetrokken streep. Een automobilist die er achter reed, filmde de acties en zette het met zijn eigen commentaar op internet. Maar het bleek te gaan om een rijinstructie voor politieagenten in opleiding.

De capriolen werden gefilmd door de Groninger Ronnie Kleingeerts.

"Op een gegeven ogenblik ging het 160, 170. Ze gingen over de doorgetrokken streep inhalen. De jongens hadden een feestje onderweg naar Lauwersoog", zo zei de maker tegen RTV Noord. Zijn filmpje zorgde op Facebook voor veel ophef. Uiteindelijk bleek het te gaan om een 'onderdeel van de basis-rijopleiding voor agenten', zo liet de politie weten via Twitter.

Ook de politieacademie liet in een verklaring weten dat ze vaker vragen krijgen over het rijgedrag van politieatuo's in de opleiding. "Het betreft dan vaak, net als bij dit filmpje, voertuigen in een lessituatie onder begeleiding van een docent, waarbij studenten worden opgeleid om met gebruikmaking van de verleende ”Vrijstelling Politie” zogenaamde (gefingeerde) Prio-1 ritten te maken. Zij leren hierbij onder andere inhalen e.d.", zo staat er in de verklaring.

(advertinsje)
(advertinsje)