Geen hoger beroep in moordsaak Miranda Olivier

03 feb 2015 - 11:26
Foto: Omrop Fryslân, Timo Brinkman

Er komt geen hoger beroep in de zaak Miranda Olivier. De 38-jarige vrouw werd juni vorig jaar in haar woning in Leeuwarden met een mes om het leven gebracht door haar ex-vriend. Hij kreeg daarvoor zeven jaar cel. De familie van Olivier was teleurgesteld over deze uitspraak. Ze maakten zich vooral zorgen over het feit dat de 45-jarige man geen behandeling krijgt voor zijn alcoholverslaving en persoonlijkheidsstoornis. Maar het openbaar ministerie legt zich neer bij de uitspraak.

Op de dag van de moord hadden ze thuis cocaïne gebruikt en veel alcohol gedronken in de stad. Terug in het huis van Olivier kregen ze ruzie. De verdachte stak het slachtoffer met een mes van achteren neer. Toen hij zag dat ze dood was, raakte hij in paniek en probeerde hij zelfmoord te plegen. Dat mislukte, waarna de verdachte naast het slachtoffer ging liggen.

Er werd zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. De rechter legde toch geen tbs op, want volgens de rechter is de kans heel klein dat hij weer de fout in gaat.

(advertinsje)
(advertinsje)