Zeven jaar cel in zaak Olivier opgelegd

21 jan 2015 - 13:34

In de zaak Olivier heeft de rechtbank in Leeuwarden zeven jaar cel opgelegd. Twee weken geleden vroeg de officier van justitie zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging. De 45-jarige Leeuwarder wordt verdacht van doodslag op zijn ex-vriendin Miranda Olivier. De rechter acht doodslag bewezen. Hij legt geen tbs op omdat volgens de rechter de kans klein is dat hij weer de fout ingaat. De verdachte had geen opzet om de vrouw te vermoorden. Hij heeft onherstelbaar leed aangericht.

Voor doodslag wordt meestal 8 jaar cel opgelegd. De verdachte krijgt strafvermindering omdat hij zelf ook erg is aangedaan door de dood van zijn ex. Ook heeft hij berouw getoond. Volgens de rechter zou het slachtoffer een rol hebben gespeeld in de aanleiding van de ruzie vorig jaar. De rechter heeft geen tbs opgelegd omdat het delict niet een gevolg is van zijn persoonlijkheidsstoornis en zijn problemen met alcohol en drugs.

De familie fan Miranda Olivier is geschrokken van de uitspraak. Ze maken zich met name zorgen over het feit dat de man geen behandeling krijgt voor zijn alcoholverslaving en persoonlijkheidsstoornis. De familie gaat het Openbaar Ministerie vragen om in hoger beroep te gaan. De verdachte zelf is tevreden over het vonnis en gaat waarschijnlijk niet in beroep.

(advertinsje)