2015 wordt een cruciaal jaar voor Friese bouwbedrijven

12 jan 2015 - 12:38

Het jaar 2015 wordt een cruciaal en zwaar jaar voor veel bouwbedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van het Financieel Dagblad. Terwijl de berichten zijn dat het met de bouwsector weer wat beter gaat, is het zogenoemde vet op de botten verdwenen bij de bouwbedrijven.

De bedrijven hebben een flinke hap van de reserves gebruikt om overeind te blijven in de crisisjaren. En dat maakt bouwbedrijven nu kwetsbaar in de nog altijd moeilijke markt, ook in Friesland.

De kans dat er in 2015 een aantal Friese bouwbedrijf omvalt is groot, verwacht Marten Cornel van Bouwend Nederland. In de particuliere bouwwereld gaat het een beetje beter. Maar vanuit gemeenten en het bedrijfsleven komen op dit moment te weinig opdrachten.

De bouwactiviteiten in Friesland lijken wel aardig groot door in het oog springende projecten zoals De Centrale As, de Haak om Leeuwarden en de ijsstadions in Heerenveen en Leeuwarden. Maar dat is gezichtsbedrog, zegt Cornel. Een echte verbetering van de markt ziet hij dit jaar nog niet.

(advertinsje)