Uitslaande brand in Leeuwarder kringloopwinkel

07 jan 2015 - 14:29

Een bedrijfsgebouw in Leeuwarden is woensdag getroffen door een grote, uitslaande brand. Het gaat om een winkel in tweedehands spullen aan de Lorentzkade. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand. Er zijn meerdere bluswagens met drie hoogwerkers aanwezig en alle hulpdiensten zijn eveneens ter plaatse.

16:59 oere: Sporters die vandaag of vanavond gebruik willen maken van Sportpark Nijlân kunnen beter een dag overslaan, aldus de brandweer. De rook is over de sportvelden en de directe omgeving getrokken.

16:47 uur: De brandweer krijgt veel meldingen uit Leeuwarden over een brandlucht. Advies: blijf zoveel mogelijk binnen.

16:13 uur: De naastgelegen garage en het pand er achter lijken gespaard te blijven.

16:08 uur: De bran lijkt zo goed als onder controle. Het sein Brand Meester is nog niet gegeven.

15:53 uur: Veel mensen zijn komen kijken bij de brand. De brandweer roept mensen op om naar huis te gaan. De branweer roept mensen op naar huis te gaan. Verder moeten de toeschouwers de hulpdiensten niet in de weg staan.

15:36 uur: Vier mensen zijn onderzocht door medisch personeel. Een van hen is naar het ziekenhuis gebrachtomdat de persoon te veel rook had ingeademd.

15:31 uur: De rook is goed te zien op de doorgaande Hindrik Algraweg ten zuiden van Leeuwarden. Auto's staan stil op de weg. De brandweer waarschuwt automobilisten toch vooral door te rijden.

15:20 uur: De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar naastgelegen panden.

De brandweer in Leeuwarden is opgeschaald naar Peletonsbrand. Brandweer korpsen uit wijde omgeving wordeng gealarmeerd. De brandweer waarschuwt mensen die in de rook zitten, ramen en deuren gesloten te houden. De rook trekt over het spoor, maar de treinen naar Heerenveen rijden wel gewoon. De rook is van ver te zien.

(advertinsje)
(advertinsje)