"Ziekenhuis Nij Smellinghe grootste slachtoffer"

05 jan 2015 - 13:59

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten is het grootste slachtoffer van het faillissement van Zorggroep Pasana, waar ziekenhuis De Sionsberg onder valt. Dat zegt curator Hans Silvius. Maandag werd bekend dat het Dokkumer ziekenhuis overgenomen wordt door het consortium ZuidOostZorg, DC Klinieken en Cardiologie Centra Nederland.

In totaal had Pasana een schuld van 40 miljoen. Deze schuld blijft in het faillissement zitten, zodat De Sionsberg zonder restschuld opnieuw kan beginnen. Dat betekent dat het onzeker is of Nij Smellinghe het geld ooit terugkrijgt.

Ziekenhuis Nijsmellinghe investeerde de afgelopen tijd miljoenen in De Sionsberg en zal waarschijnlijk een strop van zo'n 10 tot 14 miljoen hebben. Het probleem is dat de gebouwen niet in het faillissement zitten. De inboedel wel en die wordt overgenomen door de drie partijen die De Sionsberg overnemen. Ziekenhuis Nij Smellinghe wilde zelf geen reactie geven.

Verder zei curator Silvius dat over de toekomst van de ouderen-tak van Pasana pas in april of mei meer duidelijkheid komt.

(advertinsje)