Sneek krijgt er een brugwachter bij op bedrijventerrein

17 des 2014 - 16:54

Sneek krijgt er weer een brugwachter bij. De brug bij bedrijventerrein Het Ges is stuk en de bediening daarvan moet worden vervangen. De gemeente heeft alle mogelijke opties voor vernieuwing bekeken en uit berekeningen blijkt dat het aanstellen van een brugwachter het goedkoopste is.

Een opmerkelijke conclusie, want rondom in de provincie worden brugwachters wegbezuinigd. Vaak wordt gekozen voor bediening op afstand of het ophogen van de brug zodat een brugwachter niet nodig is.

Volgens wethouder Durk Stoker van Zuidwest Friesland zou dat over de lange termijn ook wel goedkoper zijn voor deze brug, maar voor de komende 20 jaar in elk geval niet. Bovendien zet hij er veel liever een echt persoon neer.

Bij de brug zijn vaak problemen. Zomers is het vaak druk bij de brug en watersporters moeten de brug zelf openen. Sensoren regelen wanneer de brug weer dicht kan. Daar gaat het vaak verkeer, want de brug blijft vaak open staan. Met bemanning van de brug zou dat verholpen meten worden. Voor 1 april wordt een nieuwe brugwachter aangesteld.

(advertinsje)