Schippers wil specialisten betrekken bij zorg NO-Friesland

10 des 2014 - 15:56

Minister Edith Schippers wil zorgverzekeraar De Friesland er op wijzen om de medisch specialisten van De Sionsberg te betrekken bij het plan voor de ziekenhuiszorg in Noordoost-Friesland. Dat zegt ze in het debat over kleine ziekenhuizen. De minister wijst de zorgverzekeraars op hun zorgplicht. Schippers heeft vertrouwen in de continuïteit van de zorg in de regio.

De minister zei ook dat de patiënten De Sionsberg links hebben laten liggen en dat er daardoor te weinig bezetting was. Deze opmerking zorgde voor veel protest op de publieke tribune.

Wanneer er goede toekomstplannen liggen voor het ziekenhuis dan zal dat vast goedkomen, maar het faillissement van De Sionsberg gebeurde niet zomaar, waarschuwde de minister. Wel heeft ze respect voor het personeel dat al die tijd door werkt. Daarmee wel ze echter geen illusies wekken voor de toekomst van het ziekenhuis. Daarvoor verwijst Schippers naar de curatoren.

Tot nog toe liet de minister zich vooral informeren door De Friesland. Wel zal ze binnenkort zelf een bezoek brengen aan De Sionsberg.

Een delegatie van zo'n 100 mensen uit Noordoost-Friesland reisde woensdag naar Den Haag om bij het debat aanwezig te zijn.

Bekijk hier het live Twitter-verslag van verslaggever Harm Weistra.

(advertinsje)