Achtkarspelen: beter onderhoudsplan voor sportterreinen

21 nov 2014 - 15:26

De gemeente Achtkarspelen heeft goed gehandeld. maar er zijn ook leerpunten uit het dug-out drama in Twijzel gekomen. Dat schrijft het college van B&W aan de gemeenteraad. Eén van die leerpunten is dat de gemeente duidelijk wil hebben wie er verantwoordelijk is voor het onderhoud van sportterreinen.

Voor de onderdelen waar de gemeente verantwoordelijk voor is, wil Achtkarspelen een onderhoudsplan opstellen. Als blijkt dat de sportverenigingen zelf het onderhoud moeten doen, wil de gemeente op papier hebben hoe ze dit doen en hoe dit wordt gecontroleerd.

Bij het dug-out drama kwam afgelopen voorjaar een 10-jarige meisje om het leven. Vijf andere kinderen raakten gewond. De gemeenteraad sprak donderdagavond over het plan van het college.

De bijeenkomst begon met een aantal sprekers, waaronder ouders van kinderen die op de dug-out zaten. In emotionele verklaringen uiten zij felle kritiek op de handelswijze van de gemeente. De ouders hebben nog een hoop vragen en alle dagen vernemen ze de gevolgen van het ongeluk.

(advertinsje)
(advertinsje)