De nationale herdenking van MH17 bij Omrop Fryslân

10 nov 2014 - 09:58

Bij Omrop Fryslân wordt maandag stilgestaan bij de nationale herdenking van de ramp met vlucht MH17, op radio, tv en internet. Tussen 14:00 en 14:15 wordt op Omrop Fryslân radio overgeschakeld naar de herdenkingsbijeenkomst in Amsterdam.

Tussen 12:00 en 16:00 uur wordt geen reclame uitgezonden op de radio en de rest van de dag is de muziek en reclame aangepast. Om 13:30, 14:30 en 15:30 zijn er extra bulletins van Bureau Regio, onze collega's in Hilversum. Bij de vliegtuigramp in Oekraïne kwamen 298 mensen om het leven.

Onder de slachtoffers zitten ook een aantal Friezen en geboren Friezen. Bij rijksgebouwen hangt de vlag halfstok. Provincies en gemeenten is gevraagd om dit ook te doen. Under de slachtoffers binne ek inkele Friezen en Friezen om utens. By ryksgebouwen hinget de flagge healstôk. Provinsje en gemeenten binne frege itselde te dwaan.

Bij de herdenkingsbijeenkomst in de RAI in Amsterdam zijn nabestaanden en andere genodigden aanwezig. Onder andere Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Een aantal nabestaanden komen aan het woord en minister-president Mark Rutte houdt een toespraak. De namen van de slachtoffers zullen worden voorgelezen en er is een minuut stilte.

(Advertentie)
(Advertentie)