Harkemase Boys wint van Drachtster Boys

De 40ste Friese derby tussen Drachtster Boys en Harkemase Boys eindigde zaterdag in een 4-1 overwinning voor de ploeg van Harkema. Op het sportpark Drachtster Bos opende Heine Uuldriks na een half uur de score voor de Harkemasters.
Na de rust was de driedubbele wissel van trainer Fred de Boer meteen succesvol, toen invaller Willem de Jong in de 58ste minuut de 1-1 maakte. Johnsen Bacuna profiteerde optimaal van een fout in de Drachtster verdediging en tekende voor de 2-1, waarna Arton Musliu de 3-1 maakte. In extra tijd zorgde Gersinio Constancia voor de eindstand.
In de slotfase van de wedstrijd ontstond er een vechtpartij toen Sicco Bouwer van Drachtster Boys zijn tegenstander Jordy van Wijk natrapte na een overtreding. Beide spelers kregen een gele kaart.