COA: Binnenkort duidelijkheid

05 nov 2014 - 12:35

Het COA denkt begin volgende week duidelijkheid te kunnen geven over de opvang van 500 asielzoekers in Rijs. Dat zegt woordvoerder Alet Bouwmeester van het COA. Het COA verwacht een verhouding van 40 procent ouders met kinderen en 60 procent alleenstaanden in Rijs. Dat percentage is afhankelijk van de instroom van vluchtelingen in ons land. Op het moment komen de vluchtelingen vooral uit Syrië.

Als de opvang van de asielzoekers doorgaat, is nog niet duidelijk of in Mooi Gaasterland een 'AZC' komt of een 'Proces opvang locatie' (POL).

In een POL verblijven de vluchtelingen niet langer dan 12 dagen in afwachting van hun verzoek voor asiel in Nederland. Het COA wil de mogelijkheden bekijken om kinderen ook naar school te laten gaan in Rijs en omgeving. Daar wil het COA afspraken over maken met de gemeente De Fryske Marren.

Bouwmeester is blij om te horen dat in Rijs ook mensen zijn die de vluchtelingen welkom willen heten. Dinsdag werd duidelijk dat de actiegroep 'Wolkom yn Riis' er voor wil zorgen dat de asielzoekers zich thuis kunnen voelen in het dorp.

Trefwoorden: 
COA asielzoekers Rijs
(advertinsje)