Tbs Sietske H. verlengd

04 nov 2014 - 14:12

Sietske H. uit Nij Beets blijft nog zeker een jaar vastzitten. Haar tbs is met een jaar verlengd, zo bepaalde de rechtbank in Leeuwarden dinsdag. De 27-jarige Sietske H. zit vast omdat ze vier van haar eigen pasgeboren baby's om het leven heeft gebracht. Ze is in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar cel met tbs.

Sietske H. verblijft sinds december 2012 in de Van der Hoevenkliniek in Utrecht. Het gaat weer wat beter met haar. De rechtbank acht de kans dat de vrouw opnieuw agressief wordt klein, daarom is de tbs verlengd met maar één jaar.

De rechtbank vindt wel dat de behandeling nog op zijn minst een jaar moet worden doorgezet, omdat de zaak ernstig is en omdat maatschappij nogal was geschokt.

Sietske H. werd in november 2011 door de Leeuwarder rechtbank veroordeeld voor het om het leven brengen van vier van haar eigen pasgeboren baby's tussen 2003 en 2009. Ze kreeg daarvoor in eerste instantie twaalf jaar celstraf van de rechtbank, omdat de vrouw weigerde mee te werken aan een behandeling. In hoger beroep werd de hoge straf omgezet in drie jaar celstraf met tbs en dwangverpleging. Het gaat om Sietske H. haar eerst tbs-verlenging. De uitspraak is conform de eis van de officier van justitie. De uitspraak is wel opmerkelijk, omdat in de praktijk bij een eerste tbs-verlening vaak twee jaar wordt opgelegd. De rechtbank zal over een jaar opnieuw bekijken hoe het verder moet met Sietske H.

Trefwoorden: 
TBS Sietske H.
(advertinsje)