Verdachte niet goed behandeld

30 okt 2014 - 19:07

Advocaat Mirjam de Vilder heeft principiële bezwaren tegen de gang van zaken in de rechtzaak tegen haar cliënte Ada S. De 52-jarige vrouw hoorde 20 jaar celstraf en TBS tegen zich eisen. Volgens De Vilder zijn de rechten van Ada S. niet in acht genomen. Zo zou ze onder druk zijn gezet door de recherche tijdens haar verhoren, die soms wel 8 tot 10 uur duurden.

Ada S. zou verschillende keren gevraagd hebben om haar advocaat, maar dat werd iedere keer geweigerd. Dat is in strijd met de Europese regels.

De advocaat heeft daarom gevraagd al deze verhoren niet toe te laten als bewijslast. De rechtbank moet nog een besluit nemen over dit verzoek van de advocaat. Op 27 november komt de rechter met een uitspraak.

Volgens het Openbaar Ministerie staat vast dat de vrouw in ieder geval haar tweede man uit Franeker met voorbedachte rade door vergiftiging om het leven heeft gebracht. Ze is een paar dagen bezig geweest om de man eerst te verzwakken om hem daarna te laten sterven. Net voor het overlijden is er een levensverzekering afgesloten.

In het geval van haar eerste man uit Enkhuizen is moord volgens het OM lastig te bewijzen. Wel staat het onthouden van noodzakelijke medische hulp vast. Ook het in brand steken van de woning in Brabant staat volgens het OM vast.

(advertinsje)
(advertinsje)