Gifmoordzaak: OM aan het woord

30 okt 2014 - 12:09

Officier van Justitie Henk Mous is om ongeveer half twaalf begonnen aan het requisitoir in de gifmoordzaak. Hij zegt daarin dat het moeilijk voor te stellen is dat in zachtaardige, erg gelovige vrouw, schuldig is aan de dood van twee echtgenoten. Het kan in theorie toeval zijn, dat een vrouw twee echtgenoten door soortgelijke omstandigheden verliest.

Maar de politie heeft hier goed naar gekeken. Bij het onderzoek is altijd gekeken naar andere mogelijke doodsoorzaken, maar die waren er niet.

Ook is het duidelijk dat de handtekening op de levensverzekering die vlak voor de dood van haar man uit Franeker is afgesloten, vervalst is. Het ontbreken van een doodsoorzaak zit volgens Henk Mous een veroordeling voor moord niet in de weg. De verwachting is dat na 1 uur de eis bekend wordt gemaakt. Een 52-jarige vrouw uit Boxmeer staat terecht.

Verslaggever Onno Falkena doet verslag van de zaak op Twitter:

twitter

Wat wurdt der Twittere?


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

(advertinsje)