Hoogtepunt storm op woensdag

21 okt 2014 - 09:49

Weerman Piet Paulusma waarschuwt dat er woensdagochtend in het Waddengebied rekening gehouden moet worden met overlast door de storm. Het water wordt dan bij de kust opgestoven door een combinatie van noordwesterstorm en hoog water. Volgens Paulusma heeft Friesland vanaf dinsdagmiddag te maken met storm en harde wind. Ook is er kans op zware buien met windstoten, hagel en onweer.

Rijkswaterstaat en Wetterskip Fryslân besluiten dinsdag welke maatregelen er genomen worden. Wel is een aantal sluizen gesloten en wordt er water weggepompt.

Rijkswaterstaat houdt er rekening mee dat de coupure bij Vlieland dicht moet om te voorkomen dat er water het dorp in loopt. De parkeerplaatsen bij de havens op de Waddeneilanden worden extra in de gaten gehouden en de pier van Holwerd gaat dicht. Auto's die daar geparkeerd staan, worden weggesleept.

Dinsdag wordt duidelijk of de veerdiensten naar de Waddeneilanden komen te vervallen. Rederij Doeksen liet maandag de late sneldiensten naar Vlieland niet varen.

(advertinsje)