Gelijkspel bij Fryske derby

SC Heerenveen en SC Cambuur deelden zondag de punten tijdens de Friese derby: 2-2. In het Abe Lenstrastadion stond de 1-0 al na 1 minuut op het scorebord. Cambuur verloor de bal bij de aftrap waarna keeper Nienhuis moest ingrijpen en een overtreding maakte op Uth in de 16 meter. Uth verzilverde zelf de penalty. Voor Cambuur waren Ogbeche en De Ridder gevaarlijk.
Na rust kwam Heerenveen op 2-0 door een eigen doelpunt van Marlon Pereira. Ogbeche zorgde in de 55ste minuut voor nieuw elan met de aansluitingstreffer, waarna Reijnen het uitvak op de banken kreeg met de 2-2.
Het publiek werd in het Abe Lenstrastadion getrakteerd op een spektaculaire Friese tweestrijd, waarin beide ploegen volop mooie kansen krijgen.