Fryske Muzykwike van start

13 okt 2014 - 10:58

Maandag is bij Omrop Fyslân voor de vijfde keer de Fryske Muzykwike van start gegaan. De gehele herfstvakantie wordt er muziek van Friese bodem op de radio gedraaid. Ook is de website kommardel.nl weer in de lucht. De Friese muziek is niet alleen op de radio te horen, maar ook live bij de kijkers thuis. Via kommardel.nl kunnen mensen zich opgeven voor een huiskamerconcert van de Doelleazen, Tet Rozendal, Sake Hijlkema, Piter Wilkens, GeDoBr en Johannes Rypma.

Maandag begonnen de Doelleazen met de huiskamerconcerten. Een compilatie is 's avonds in Bynt te zien.

Op maandag is ook de officiële aftrap van de Fryske Top 100. De stembus wordt dit jaar geopend door Arend de Wrede, trainer van renpaard Derek Buitenzorg. Arend brengt tegelijk ook zijn persoonlijke top 5 in. Diverse Friese sporters zullen hem in deze week volgen, zoals Wout Zijlstra, Marit Bouwmeester en Daniël Iseger. Ook is er Friestalige livemuziek in Noorderwyn en Radio Froskepôle.

Natuurlijk vallen er ook weer mooie prijzen te winnen in de Fryske Muzykwike. In het radiospel 'Wit de hit' wordt de tekst van het ene liedje gezongen op de muziek van een ander nummer. Deelnemers moeten de titel en artiest van beide hits doorgeven. De Fryske Muzykwike owrdt op de radio feestelijk afgesloten met een miniconcert in 'Sneon yn Fryslân' met muziek van Syb van der Ploeg en Wiebe Kaspers.

Alle informatie over de Fryske Muzykwike is te vinden op www.omropfryslan.nl/fryske-muzykwike.

(advertinsje)