Aquaduct Drachtsterweg op tijd

09 okt 2014 - 17:10

Het aquaduct in de Drachtsterweg bij Leeuwarden is op tijd klaar. Aannemer Heijmans zal extra personeel inzetten en langer doorwerken om de deadline te halen. Eerst zou het aquaduct komend voorjaar open gaan voor verkeer, maar omdat de grond harder is dan gedacht, liep het werk vertraging op.

De planning is nu dat er in de herfst van volgend jaar auto's door het aquaduct kunnen rijden. Het laatste werk is dan voor de deadline van maart 2016 klaar. Aannemer Heijmans en de provincie onderhandelen nog over de vraag wie opdraait voor de kosten.

De problemen met de aquaducten in de westelijke invalsweg bij Leeuwarden en bij Ritsumasyl lijken opgelost. In beide gevallen was er sprake van een lekkage. Het lek in het aquaduct in de westelijke invalsweg is dicht. Maandag moet duidelijk worden of dat ook is geslaagd met het aquaduct bij Ritsumasyl. Dat werk moet op 17 december klaar zijn. Een dag later, op 18 december, gaat de Haak om Leeuwarden open. Als de bouwers dit niet op tijd redden, dan wacht hun flinke boete.

(Advertentie)
(Advertentie)