"Bouw Thialf gaat gewoon door"

08 okt 2014 - 18:38

Drie van de vier commissarissen van Thialf zijn opgestapt, maar de bouw van het ijsstadion gaat gewoon door. Dat zei gedeputeerde Hans Konst in een speciale verklaring over de situatie bij Thialf.

Joop Atsma, Anne Hettinga en Geert Kuiper stapten op omdat ze de risico's bij de bouw te groot vinden. Ze denken dat het nieuwe stadion duurder wordt dan begroot en maken zich zorgen over de planning. Directeur Derks heeft - tegen de zin van de commissarissen in - toch het contract met de aannemer getekend. Reden voor het drietal om op te stappen.

De provincie Fryslân is de grootste aandeelhouder van BV Thialf. Gedeputeerde Hans Konst staat in het conflict aan de kant van de directie van Thialf. Konst vindt het jammer dat de commissarissen opgestapt zijn, maar is het niet met hen eens dat de risico's te groot zijn.

Konst zal nieuwe commissarissen zoeken als vervangers van Atsma, Hettinga en Kuiper. Het opstappen van de commissarissen is niet goed voor de naam van Thialf, zegt Konst, maar de gedeputeerde vindt het belangrijker dat de nieuwbouw doorgaat en het nieuwe ijsstadion in de loop van 2016 opgeleverd kan worden.

Woensdag zijn de provinciale staten - achter gesloten deuren - geïnformeerd over de bijzondere situatie bij Thialf. De tweede grote aandeelhouder van Thialf is de gemeente Heerenveen. De raadsleden van de gemeente worden woensdagavond geïnformeerd over de situatie bij Thialf.

Lees hier de verklaring van de provincie Fryslân.

Trefwoorden: 
Thialf Hans Konst Heerenveen
(advertinsje)