Bouwer Van Norel krijgt gelijk

03 okt 2014 - 14:36

Bouwbedrijf Van Norel heeft van de rechter gelijk gekregen in het geschil met De Lawei in Drachten. De Lawei moet van de rechter alle openstaande rekeningen betalen. Het gaat om rekeningen met een totaalbedrag van 2,3 miljoen euro.

Daarnaast moet De Lawei een bankgarantie afgeven voor vier ton voor werk dat eventueel nog betaald moet worden. Als De Lawei de rekeningen heeft voldaan, moet het bouwbedrijf het terrein vrijgeven. Dat moet binnen 24 uur geschieden. Doet het bedrijf dat niet, dan moet het 10.000 euro per dag aan boete betalen.

Het geschil tussen bouwbedrijf Van Norel en De Lawei ontstond omdat de schouwburg vond dat de bouwer zijn werk niet goed uitvoerde en moest stoppen. Van Norel liet daarna beslag leggen op het bouwterrein. Omdat de twee partijen er samen niet uitkwamen, werd een oordeel gevraagd van de Raad van Arbitrage voor de bouw. Die heeft de zaak maandag behandeld en deed vrijdagmiddag uitspraak.

De raad heeft bij zijn uitspraak niet gekeken naar de kwaliteit van het werk dat Van Norel heeft geleverd. Mocht De Lawei daar nog een oordeel over willen, dan moet er een aparte procedure opgestart worden.

(advertinsje)