Doorstart voor Health Center

03 okt 2014 - 10:53

Het Achmea Health Center in Leeuwarden, dat in september de deuren moest sluiten, maakt een doorstart. Casper Dekker en Froukje Dijkstra, die eerder beide actief sporter waren bij het Achmea fitnesscentrum, hebben de sporttoestellen en verdere inventaris overgenomen en gaan deze week verder als het Leeuwarder Training en Welness Center.

De nieuwe eigenaren willen bovendien alle 35 medewerkers weer in dienst nemen. Deze medewerkers kwamen eerder op straat te staan, toen Achmea 36 sportcentra in het land vanwege de kosten moest sluiten.

Ook de Achmea-vestiging in Leeuwarden draaide met verlies toen het ledental van 2800 naar 1800 terugliep en moest sluiten. Een doorstart leek vrijwel onmogelijk omdat voor het gebouw een huurprijs van bijna 1 miljoen euro per jaar op tafel gelegd moest worden.

Dekker heeft met een gunstiger huurcontract nu goede hoop dat ze de sportschool opnieuw op de rails kunnen krijgen. Een spontane 'glazen huis' ledenachtie heeft in ieder geval al driehonderd nieuwe inschrijvingen opgeleverd. De nieuwe eigenaren willen binnen vijf jaar duidelijk hebben of er in Leeuwarden bestaansrecht is voor het luxe fitness-cenrum met zwembad en spa-faciliteiten.

(advertinsje)
(advertinsje)