Regels monstertruck onderzocht

29 sep 2014 - 14:37

De gemeente Dongeradeel zal de regels omtrent evenementen met zogenaamde monstertrucks en autoraces goed onderzoeken. Dat zegt burgemeester Marga Waanders in reactie op het ongeluk in Haaksbergen. Daar reed een monstertruck in op het publiek. Er zijn drie doden en meerdere zwaargewonden gevallen.

Een paar weken geleden was ook in Dokkum een evenementen met monstertrucks. Ook hier was niet voldaan aan de internationale afstanden. Wel was het plein waar het evenement werd gehouden groter dan in Haaksbergen.

Toch wil burgemeester Waanders goed naar een eventuele nieuwe aanvraag voor een race of show kijken. Dat geldt niet alleen voor monstertrucks, maar ook voor andere races.

Voormalig manager van Stunt Movies Productions Sander Balk vreest dat het voor bedrijven in de sector moeilijker zal worden een vergunning te krijgen. De professionele monstertrucksshows zijn de dupe van de amateurs, aldus Balk. Stunt Movies Productions reisde afgelopen weken met een show langs verschillende plaatsen in Friesland. Zo waren ze ook in Dokkum.

(advertinsje)