Evaluatie: UCF op goede weg

17 sep 2014 - 16:26

De University Campus Fryslân is op de goede weg. Dat blijkt uit een externe evaluatie van de onderwijsinstelling. Vooral over de kwaliteit van de programma's, de relevantie van de onderzoeken en het aantal promotieplekken en opleidingen zijn onderzoekers te spreken. Toch zijn er ook verbeterpunten. Zo moet de UCF snel proberen sterkere banden te krijgen met onder andere de RUG en Wetsus. Het gevaar van vrijblijvendheid van de instellingen is volgens de onderzoekers nog te groot.

Ook zou er wat financiën betreft meer uit de universitaire partners gehaald moeten worden. Nu wordt een groot deel van het budget nog door de provincie betaald, terwijl dat niet officieel een taak van de provincie is. De Friese academische instellingen moeten meer betrokkenheid laten zien aan de UCF, anders zou de toekomst weleens onzeker kunnen worden. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om toekomstig beleid voor de UCF te maken.

UCF is een netwerkorganisatie die met verschillende instellingen samenwerkt om academisch onderzoek en leerprogramma's in Fryslân van de grond te krijgen.

(advertinsje)