Dodelijk ongeluk bij Jorwert

05 sep 2014 - 22:46

Bij een ernstig ongeluk in Jorwert is vrijdag een 18-jarige jongen uit Jorwert om het leven gekomen. Het ongeluk is mogelijk veroorzaakt door een 16-jarige jongen, ook uit Jorwert. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Op een doodlopende weg botste de auto met daarin vijf jongens op een boom. De 18-jarige jongen overleefde de klap niet.

De andere vier inzittenden raakten gewond. Het gaat om een jongen van 15 en drie van 16 jaar, allemaal uit Jorwert. De slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in Leeuwarden en Sneek gebracht.

De bestuurder was na het ongeluk gevlucht. Hulpverleners en buurtbewoners hebben naar hem gezocht. Hij werd uiteindelijk aangetroffen in zijn huis, Omdat er gewond was, is hij naar het ziekenhuis gebracht. Hij had niet gedronken. De 16-jarige jongen is niet aangehouden. De politie wil eerst met alle betrokkenen praten om er zeker van te zijn dat hij inderdaad de auto bestuurde.

Vanwege het ongeluk is het openluchttheater van Jorwert na de pauze niet door gegaan. Ook de komende voorstellingen zijn vooreerst afgelast.

Trefwoorden: 
Jorwert dodelijk ongeluk
(advertinsje)