Friese muziek in Oostenrijk 3

03 sep 2014 - 12:22

Van 1 tot 5 september volgt Omrop Fryslân een bus vol echte Fryske muziekfans. De 40 oudere jongeren reizen in het televisieprogramma 'Fryske muzyk yn Eastenryk' achter hun idolen aan naar Westendorf in Oostenrijk voor optredens van Griet Wiersma, Anneke Douma, Gurbe Douwstra, Piter Wilkens, Jaap Louwes en Doede Veeman. Woensdag op Omrop Fryslân TV het derde deel.

Arnold Glas is een zelfverklaard medium. Hij is samen met zijn vrouw Sita al voor de 15e keer in Oostenrijk, maar dat wist Arnold natuurlijk al lang. Arnold ziet dus alles niet één, niet twee, maar soms wel 15 keer en ook al van tevoren. Het enthousiasme is dan ook niet heel erg groot en zo is Arnold de belichaming van een typische Leeuwarder.
Tijdens de trip naar het museum van edelstenenproducent Swarovski neemt Arnold Mient en Mient mee op sleep touw. Met zijn gepassioneerde commentaar vertelt hij alles over het prachtige museum.

Ook Piter Wilkens is mee naar Swarovski-museum. Piter is niet echt van de 'bling-bling', maar vindt het toch mooi. Ook vertelt hij openhartig over zijn nieuwe album.

Kijk nu al naar het derde deel van ´Fryske muzyk yn Eastenryk'.

(Advertentie)
(Advertentie)