Opmars van iPads op scholen

01 sep 2014 - 15:45

De iPad is bezig met een opmars in het Middelbaar Onderwijs. Steeds meer Friese scholen maken gebruik van de tablet in de lessen. Als vervanging van de boeken, maar ook voor veel andere zaken. De docenten op het Magister Alvinus College in Sneek vinden dat de komst fan de iPad in de klas de lessen veel opener en interactiever maakt.

Wel zijn er ook wat problemen. Niet alle scholen hebben een internetverbinding die goed genoeg is voor al die iPads. Ook is het lesmateriaal niet altijd beschikbaar.

Op het Drachster Lyceum heeft de volledige Havo-klas de iPad in moeten leveren. De resultaten van de leerlingen waren er vorig niet beter op geworden, dat zou volgens de schoolleiding weleens te maken kunnen hebben met de iPad. Op het lyceum werken ze al langere tijd met de iPad in de klas. Na de succesvolle invoering op het atheneum, is vorig jaar besloten om de tablet ook bij de Havo-klassen in te voeren. Dit liep echter uit de hand. De resultaten kelderden drastisch. Mogelijk komt de iPad volgend jaar weer terug op de Havo.

Trefwoorden: 
scholen iPad onderwijs
(advertinsje)