Friese muziek in Oostenrijk 1

01 sep 2014 - 12:28

Van 1 tot 5 september volgt Omrop Fryslân een bus vol echte Fryske muziekfans. De 40 oudere jongeren reizen in het televisieprogramma 'Fryske muzyk yn Eastenryk' achter hun idolen aan naar Westendorf in Oostenrijk voor optredens van Griet Wiersma, Anneke Douma, Gurbe Douwstra, Piter Wilkens, Jaap Louwes en Doede Veeman. Maandag op Omrop Fryslân TV het eerste deel.

Hendrina Wiersma en Margreet Semplonius trouwden alle beide met een man uit het Oosenrijkse Westendorf. En zo onstond er een kleine Friese gemeenschap in Oostenrijk en het fundament voor de Friese muziekweek. Hendrina is gastvrouw van hotel Mesnerwirt waar een bus vol Friese muziekfans van 1 tot 5 september neerstrijkt. Margreet is de gastvrouw van pension Haus Leo waar de Friese artiesten Griet Wiersma, Anneke Douma, Gurbe Douwstra, Piter Wilkens, Jaap Louwes en Doede Veema verblijven.

En natuurlijk geen reis zonder chauffeur Henk. Hij zorgt voor veilig vervoer en zo komen de fans na een rit van 12 uur aan in het dorpje Westendorf en kan het grote feest beginnen.

Kijk nu al naar het eerste deel van ´Fryske muzyk yn Eastenryk'.

(advertinsje)