Viëtnam: schip met Friezen om

30 aug 2014 - 15:15

Een gezelschap van vier Friezen is donderdag in Viëtnam aan de dood ontsnapt. Het cruiseskip waar ze op zaten ging in een zware storm om. In totaal zaten twaalf toeristen, een gids en zeven bemanningsleden op het schip, dat in twee minuten zonk. Ze werden na een uur in het water te liggen opgepikt door andere boten en aan wal gebracht.

Een aantal mensen liep lichte verwondingen op, wel zijn ze de meeste bezittingen kwijt. De maatschappij die de bootreis organiseerde heeft de toeristen een schadevergoeding gegeven van 200 dollar.

Het schip was onderweg in de Ha Longbaai, een bekende toeristische bestemming in het noorden van Viëtnam. Andere toeristenboten moesten vanwege het extreme weer aan de kant blijven, maar de boot met de vier Friezen was toen al op volle zee. Journaliste Margaretha van der Wal (21) uit Veenklooster is één van de schipbreukelingen. Zij vertelt op Omrop Fryslân radio dat het schip héél snel in de diepte verdween. Van der Wal is ongedeerd, maar is wel de meeste van haar spullen kwijt.

Trefwoorden: 
Viëtnam schipbreuk
(Advertentie)
(Advertentie)