GP grasbaan Eenrum afgelast

17 aug 2014 - 17:09

De derde Grand Prix langbaan wedstrijd in de serie om de wereldtitel zondag is Eenrum is afgelast vanwege het slechte weer. Europees kampioen grasbaan Jannick de Jong uit Gorredijk lag op koers om zijn derde overwinning te pakken. Hij won zijn beide series in Eenrum met overmacht.

Deze punten tellen niet mee in het klassement omdat er minstens drie series verreden moeten worden om bij een wedstrijd een winnaar aan te wijzen. Maar dat lukt niet vanwege de vele regenbuien. De wedstrijden zijn letterlijk in het water gevallen.

Naar drie WK wedstrijden gaat Jannick de Jong nog wel steeds aan de leiding met 43 punten. De Duitser Erik Riss staat tweede met 38 punten. De Fransman Mathieu Tresarrieu heeft 34 punten. De regerend wereldkampioen Joonas Kylmäkorpi uit Finland staat vierde met 33 punten.

Er staan nog twee WK wedstrijden op het programma. De volgende is in het Franse Morizes op 13 september. De afsluitende wedstrijd is in Mühldorf op 28 september.

Jannick de Jong, Theo Pijper, Dirk Fabriek en Henry van der Steen kunnen zich nu eerst klaar maken voor het WK voor landenteams. Dat wordt zaterdag gehouden in het Finse Forssa. Nederland is daar titelverdediger.

(advertinsje)