Friese kampioenen uit hun doen

14 aug 2014 - 14:03
Oane Galama - Foto: Martin de Jong

De Friese kampioenen polstokverspringen van afgelopen zaterdag in Winsum waren op de 19e wedstrijd van het seizoen in It Heidenskip uit hun doen. Bart Helmholt en Age Hulder haalden niet eens de finale. Marrit van der Wal en Jan Teade Nauta speelden in die finale een bijrol. Oane Galama werd winnaar met 20.45, voor Thewis Hobma met 19.47. Freark Kramer won bij de jongens met een pr van 18.06.

Zondag in Grijpskerk staat de laatste wedstrijd op het programma. Dan worden ook de klassementen opgemaakt van de zeven beste seizoensprongen.

Bij de topklassers is er nog behoorlijk wat spanning. Oane Galama heeft een voorsprong van slechts 25 centimeter op Bart Helmholt. Bij de dames kan Klaske Nauta de winst in het eindklassement eigenlijk niet meer mislopen. Age Hulder is al zeker van het pompeblêden-shirt bij de junioren. Datzelfde geldt voor Jan Teade Nauta bij de jongens.

Op woensdag 20 augustus is in IJlst nog de strijd om de Friesland Cup. Zondag 23 augustus is de afsluiting van het seizoen. It Heidenskip is dan het decor van het Nederlands kampioenschap.

(Advertentie)
(Advertentie)