Toestand jongen nog kritiek

12 aug 2014 - 12:29

De jongen die zondagavond in Sint Nicolaasga met opzet is aangereden door een vrouw uit hetzelfde dorp, ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij wordt in coma gehouden. Het onderzoek naar het gebeuren is nog in volle gang. In het belang van het onderzoek wil de politie daar verder ook niks over zeggen.

Wel blijkt nu dat de hond van de vrouw al eerder voor problemen heeft gezorgd. Inwoners zijn bang voor de hond omdat de hond vaak los rond het huis liep. Ook krantenbezorgers waren bang.

Er is contact geweest met dorpsbelang. Die heeft een gesprek gehad met de eigenaren van de hond, maar dat heeft niet geholpen. Er gaan verhalen dat de hond gepest is door jongens uit het dorp. Maar wat nu precies de aanleiding was waardoor de vrouw achter de jongens aanging, is nog niet duidelijk.

De oproep van de politie voor getuigen heeft vier reacties opgeleverd. De politie zal binnenkort contact opnemen met deze mensen. Tjalling van der Goot van het kantoor Anker en Anker uit Leeuwarden is de advocaat van de vrouw. Hij wil op dit moment nog niet reageren op de zaak.

(advertinsje)