Cambuur maakt indruk

25 jul 2014 - 12:19

SC Cambuur heeft woensdagavond indruk gemaakt in een oefenwedstrijd tegen Almere City FC in Wolfheze. De Leeuwarders wonnen de wedstrijd met 4-1. Cambuur kwam al na 2 minuten op voorsprong door een goal van Ogbeche. Na 8 minuten was het 2-0 door een eigen doelpunt van Receveur. Hij wilde de bal terugspelen op de keeper, maar zijn pass stuiterde over de keeper heen. In de 16e minút werd het 3-0 door Mart Dijkstra. Janssen maakte er nog 3-1 van, maar Sander van de Streek bepaalde de eindstrand op 4-1.

Voor de wedstrijd was er een minuut stilte in verband met de dag van nationale rouw. Beide ploegen speelden met rouwbanden en de vlag hing halfstok op het sportpark in Wolfheze. Volgens Cambuurtrainer Henk de Jong had de selectie 's middags de beelden op televisie gevolgd en werd er met de gehele ploeg stil gestaan bij de ramp in Oekraïne.

Volgens De Jong kreeg hij 's middags een bericht over een Cambuursupporter die omgekomen is bij de ramp. Daarom vond hij het goed om wel te voetballen: "We zijn er met respect mee omgegaan en sport kan een bijdrage leveren aan het verwerken van het verdriet."

(advertinsje)