'K-monoxide door barbecue'

14 jul 2014 - 16:57

De koolmonoxidevergiftiging van zondag in Surhuisterveen is waarschijnlijk veroorzaakt door een barbecue. De brandweer heeft in de cv-installatie van de woning geen mankementen of storingen aangetroffen.

De bewoner van het huis aan de Ds. Boekholtstraat hat de barbecue zondag na gebruik afgedekt en binnengehaald. In de afgedekte barbecue heeft naar alle waarschijnlijkheid onvolledige verbranding plaatsgevonden. Dan komen er reukloze, giftige dampen vrij. De bewoner werd gealarmeerd toen de koolmonoxidemelder afging. Hij is met hoofdpijnklachten naar het ziekenhuis overgebracht.

Omdat de concentratie koolmonoxide in de getroffen woning erg hoog was, heeft de brandweer ook metingen gedaan bij de buren. In een van de woningen werd een lichte verhoging vastgesteld. Alle huizen zijn goed geventileerd en daarna was het weer veilig de woningen binnen te treden.

De getroffen woning is eigendom van de Stichting Wenningbouw Achtkarspelen. Die wil nu alle huizen van een koolmonoxidemelder voorzien. De bewoner is maandagmiddag weer thuisgekomen uit het ziekenhuis.

Trefwoorden: 
Surhuisterveen koolmonoxide
(advertinsje)